Trafik sigortasını ucuza getirmenin yolları

Zorunlu Trafik Sigortası’nda yaşanan son artışlar, başta ticari araçlar olmak üzere tüm araç sahiplerinin en büyük sorunu haline geldi. Çözümü için yasal düzenlemelerin tamamlanması beklenirken, koalay.com sigorta yenileme zamanı gelen sürücüler için masrafı azaltmanın yollarını paylaştı.

Online sigorta brokeri Koalay.com zorunlu trafik sigortasında yapılan zamların sıkıntısını azaltmak için araç sahiplerine masrafı azaltmak için önerilerde bulundu:

. Öncelikle trafik sigortasında yenileme zamanı çok önemli. Eğer poliçenizi süresi içinde yenilemezseniz kazanılmış hak ve indirimlerinizi kaybedersiniz. Bu da yeni poliçenin çok daha yüksek fiyata malolması anlamına gelir. Bu nedenle fiyatlar yüksek diye poliçe yenilemeyi ertelemek doğru bir yaklaşım değil.

. Türkiye’de sigorta şirketleri tekliflerini birbirinden bağımsız olarak belirliyor. Bu nedenle de aynı araç için farklı şirketler, farklı fiyat teklifleri verirken, sigorta şirketlerinin teklifleri arasındaki fark yüzde 300’ü bulabiliyor. Aracınız için en uygun teklifi verecek şirketi bulmak için mümkün olduğu kadar çok sigorta şirketiyle görüşmek gerekiyor.

. Acentalar ortalama 3 – 4 şirketi temsil ettikleri için sınırlı teklif sunuyorlar. Hali hazırda çalıştığınız acentanın dışında onun temsil etmediği şirketlerden de teklif almak gerekiyor.

. Bunun için farklı sigorta şirketlerini temsil eden acentalara ulaşmak gerekiyor. Yaklaşık 10 farklı şirketten teklif alırsanız, aracınız için uygun fiyatlı bir poliçe bulabilirsiniz.

. Yeterli sayıda teklif aldığınızı düşündüğünüzde içlerinden en uygun bulduğunuzu tercih edebilirsiniz. Genelde en ucuz teklif tercih edilse de, daha iyi hizmet verdiği için az bir farkla 2. ya da 3. ucuz teklif de tercih edilebilir.

. Bu işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirmek için sigorta karşılaştırma hizmeti veren firmalardan da yararlanılabilir.

. Koalay.com’u kullanarak sadece 5 soruyu cevaplandırarak 12 farklı sigorta şirketinden teklif alabilir, seçenekler içinden tercih ettiğiniz poliçeyi günün her saatinde, hızlı ve pratik şekilde satın alabilirsiniz.

Koalay hakkında daha fazla bilgi edinmek için ‘u ziyaret edebilirsiniz.