Bayer’den Dijital Sağlık Alanındaki Girişimcilere Destek

Bayer’in dijital sağlık ve ilaç sektöründeki yeni fikirleri desteklemek için 2014 yılından bu yana düzenlediği “Grants4Apps™” programının bu yılki kazananları belli oldu. Bayer’in inovasyon yaklaşımının bir parçası olarak düzenlenen programa dijital sağlık alanında çalışma yapan girişimcilerden başvurular alındı. Türkiye’den de başvuruların yer aldığı toplamda 408 girişimcinin katıldığı programın kazananları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu yılın kazanan girişimcileri Gana, Güney Kore, Macaristan ve Almanya’dan.

Dijital sağlık alanında fayda sağlama amacı ile Ganalı Qasis websoft tarafından tasarlanan ve finale adını yazdıran Bisa projesi, az gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetine erişemeyen hastaların mobil uygulama üzerinden sağlık danışmanlığı almasını sağlıyor. Macaristan kökenli Turbine şirketinin projesinde ise kanserli hücrelerin moleküler tedaviye verebileceği tepkimelerin simülasyonu çıkarılarak olası durumlara karşı öngörülerde bulunuluyor. Diğer kazanan girişimcilerden Vital Smith şirketinin yürüttüğü proje, yumurtlama dönemlerinin takip edilmesi özelliğini taşırken Xbird projesi’nde de akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji yardımıyla kullanıcılar tarafından oluşturulan datalardan yararlanılarak hipoglisemi analizleri yapılıyor ve ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek amaçlanıyor.

Bayer standartları gözetilerek belirlenen Grants4Apps programının kazananları, Bayer Berlin Genel Merkezi’nde kendilerine ayrılacak ofislerde, konusunda uzman mentorlarla çalışacak ve 50.000 Avro’luk bir destekle projesini sürdürecek. Dijital sağlık alanındaki gelişmeleri takip eden ve bu alandaki girişimcilere destek veren Bayer, Grants4Apps® Accelerator Programı ile sağlık alanındaki dijital yenilikleri hızlandırmayı ve teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir.