Enuygun.com, Yılın İlk Yarısında 1,5 Milyonun Üzerinde Uçak Bileti Satışı Yaptı

1.000’in üzerinde havayolu şirketi arasından kullanıcıların kendileri için en uygun uçak biletini kolayca bulup hızlı ve güvenli şekilde satın almalarını sağlayan Enuygun.com, yılın ilk yarısına dair verilerini açıkladı. Ocak-Haziran 2016 tarihleri arasında 4 binden fazla rotaya 1,5 milyonun üzerinde bilet satışı gerçekleştiren Enuygun.com, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %150 büyüme kaydetti. Aylık ziyaretçi sayısını da 8 milyonun üzerine çıkaran marka, en fazla uçak biletini 320 bini aşkın adetle haziran ayında gerçekleştirdi.

Kullanıcılarına diledikleri rotada en avantajlı uçak biletlerini sunan Enuygun.com, yılın ilk 6 ayında 1,5 milyonu aşkın uçak bileti satışı gerçekleştirdi. 320 bini aşkın bilet ile en çok haziran ayında satış yapan Enuygun.com, yılın ilk yarısına ait satış verilerini geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığında %150 büyüme kaydetti.

Çin’den Avustralya’ya 4 Bini Aşkın Rota İlgi Gördü

Ocak-Haziran 2016 tarihleri arasında 4 bini aşkın rota için uçak bileti alanlar, Türkiye’den Çin ve Avustralya’ya kadar pek çok noktaya seyahat gerçekleştirdi. Aralarında Canberra-Ankara, Melbourne-İstanbul, Guangzhou-İstanbul gibi rotaların yer aldığı listede Shanghai-Denizli ve Urumçi-İstanbul rotaları da dikkat çekti.

Haziran ve Temmuz’da En Çok Bakü ve İstanbul Biletleri Satıldı

Yazın gelmesiyle uçakla seyahat taleplerinde yoğun artış yaşanıyor. Bu doğrultuda, aylık ziyaretçi ortalamasını 7,5 milyondan 8 milyon kişiye çıkaran Enuygun.com’u yaz sezonunun sadece ilk iki ayında, kış-ilkbahar dönemine kıyasla aylık %61 oranında daha fazla kişi ziyaret etti.

Kullanıcılar yazın ilk iki ayında yurt dışında en çok Bakü’ye bilet alırken, Bakü’yü Odessa, Armsterdam, Paris, Kiev, Düsseldorf, Frankfurt, Berlin, Erbil ve Tiflis takip etti. Enuygun’un analizine göre yurt içi uçak bileti taleplerine bakıldığında ilk sırada; resmi rakamlara göre Türkiye nüfusunun yüzde 18,6’sını oluşturan ve yaklaşık 15 milyon kişinin ikamet ettiği İstanbul yer aldı. İstanbul’u diğer büyük illerimizden İzmir ve Adana takip etti. Yazın ülkemizin popüler tatil lokasyonlarından olan Antalya ve Bodrum, bu sıralamada dördüncü ve beşinci konumda bulunurken, sezonsal bilet satışı yoğunluğu sıralamasında ise en çok bilet alınan ilk iki yer olarak da dikkat çekti.