İhracatta 400 milyon dolara ulaşan oyun sektörü 2023’te 2.5 milyar doları hedefliyor.

Dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’a partner ülke olarak katılan Türkiye’nin standı yoğun ilgi görüyor. Fuarın açılışında bir konuşma yaparak Türkiye’nin oyun pazarında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı amaçladığını dile getiren TET Yönetim Kurulu Üyesi ve TET Yazılım-Bilişim İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim:

“Oyun sektörü yepyeni bir dünya yarattı ve geleceğin dünyası hızla buraya koşuyor. Bugün 1 milyar dolar seviyesine gelen yazılım sektörü ihracatımızın 400 milyon dolar gibi önemli bir bölümünü oyun sektörü gerçekleştirmektedir. Bu rakamı 2023 yılında 2 ila 2,5 milyar dolar seviyesine çıkartıp dünya ile rekabetçi hale gelebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz.”

17-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’da, Türkiye’nin partner ülke olmasına katkı sağlayan Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), Türk oyun sektörünün geliştirilmesi ve tanınırlığının artırılmasını hedefliyor.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan TET Yönetim Kurulu Üyesi ve TET Yazılım-Bilişim İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim: Türkiye’nin geçen yıl yazılım ihracatı yaklaşık 1 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bunun 400 milyon dolarının oyun ihracatı olduğunu görüyoruz. Sektörün gelişimi ve ihracatta dünya ile daha rekabetçi olabilmesi adına Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği olarak ilgili bakanlıklar, kamu kuruluşları, STK’lar ve üniversitelerle birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda animasyon ve oyun teknolojilerinde, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik etmek, mevcut iş fikirlerinin ticarileşmesine yönelik girişimciliği özendirmek ve sektör için nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla bir dizi organizasyon bulunuyor. Akıllı telefon teknolojisi ve sosyal medyanın hayatımıza getirdiği dijitalleşme ile birlikte oyunlar sadece birer oyun olmanın çok ötesine geçerek günlük yaşamımızda önemli bir konuma geldi. Oyun sektörü yepyeni bir dünya yarattı ve geleceğin dünyası hızla buraya koşuyor. Bu dünyadaki yerimizi alabilmek adına yürütülecek çalışmalarla, Türkiye’nin 2023’te 2-2,5 milyar dolarlık oyun ihracatına ulaşması hedefleniyor. Biz de bu doğrultuda birlikte katma değerli hizmetler geliştirebileceğimiz tüm yatırımcı ve geliştiricileri ülkemize bekliyoruz.” dedi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ihracatın arttırılması çalışmaları çerçevesinde, bilimsel inceleme ve araştırmalar, yayınlar, ihracatçılarımızın yurt dışında tanıtılmaları, fuar organizasyonları, bilimsel toplantılar düzenlenmesi gibi temsil ettikleri sektörün gelişmesine yönelik çalışmalarda bulunmaktadır. Son yıllarda, hizmet alt sektörleri arasında yer alan bilişim ve yazılım sektörlerine desteğini artıran TET, Türkiye’nin uluslararası arenada oyun sektörünün etkinliğini teminen Türk oyun geliştiricilerinin desteklenmesine yönelik faaliyetlerini arttırarak sürdürmektedir.