Industrial Excellence Award’dan Vestel’e şampiyonluk ödülü

Industrial Excellence Award’dan Vestel’e şampiyonluk ödülü

Koç Üniversitesi, WHU-Otto Beisheim School of Management, INSEAD ve Avrupa’nın önde gelen diğer işletme okulları ile ortaklaşa olarak düzenlenen “Industrial Excellence Award 2016” yarışmasının Türkiye şampiyonu Vestel Beyaz Eşya oldu. Vestel Beyaz Eşya bu ödülle Ekim ayında Almanya’da yapılacak olan Industrial Excellence Award Avrupa Şampiyonluğu’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

Industrial Excellence Awards komitesinde bulunan, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürhan Kök ve Prof Dr. Zeynep Akşin ülke çapında yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve fabrika ziyareti sonucunda Türkiye şampiyonluğunu Vestel Beyaz Eşya’nın kazandığını belirtti ve şöyle dedi:

“Yaptığımız incelemelerde sadece altyapıyı kurmakla kalmayıp Total Productive Maintenance / TPM (Toplam Üretken Bakım) olgusunu kurum kültürünüzün temel bir parçası haline getirdiğiniz kanaatine vardık. Vestel Buzdolabı fabrikası olarak yönetim, üretim, tedarik zinciri, liderlik ve yenilikçilik alanlarında sergilediğiniz başarıların hem ülkemizde hem de yurtdışında mükemmellik arayışındaki birçok şirket için başarılı bir örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Yarışmanın Avrupa Şampiyonluğu aşamasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyoruz.”

Vestel Şirketler Grubu İcra kurulu Başkanı Turan Erdoğan ödülle ilgili yaptığı açıklamada “Fabrikalarımızın mükemmelliğini bu çok önemli organizasyonda bir kez daha tescil etmenin ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Vestel Beyaz Eşya, Ekim ayındaki yarışmada Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, İsviçre ve İngiltere’nin şampiyonları ile yarışacak. İspanya şampiyonu Seat olarak açıklanırken diğer ülke şampiyonlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.