Periscope’a “highlight” geldi

Periscope yayınlarını artık daha hızlı keşfedip izleyeceksiniz

Twitter, canlı yayın uygulaması Periscope’un görüntüleme ve keşfetme özelliklerinde değişiklikler gerçekleştirdi. Yeni eklenen özellikler arasında, bir yayının en ilginç anlarını otomatik olarak ön plana çıkaran”Highlight” yer alıyor ve bu “Highlight”lar tweet’lerin içine entegre edilebiliyor. Ayrıca yenilikler arasında, Watch Tab ve Global Feed özellikleri de daha kapsamlı olarak canlı yayını otomatik yürütme imkânı sağlıyor.

Highlight, her Periscope yayını için otomatik olarak kısa bir fragman oluşturan yeni bir özelliktir. Evinizde önceki günlerden, herhangi bir Periscope kullanıcısının, bir grup highlight yayınını izleyebilirsiniz. Ayrıca yayınların highlight’larına, herhangi bir hashtag üzerinden arama yaparak ulaşabilirsiniz. Ek olarak yenilenen Watch Tab ve Global Feed size yayınları daha uzun, kapsamlı bir formatta gösterecek ve otomatik yürütme özelliği ile de canlı yayınlar, dünyada neler olup bittiğini izleyicilere anında gösterme imkânı sağlayacak.

gggggg.png

Bu içeriklerin eklenmesiyle, Periscope yayınları, Periscope bağlantısı sağlayan linklerin tweete eklenmesiyle web üzerinde oynatılabilecek. Periscope ve Twitter’da çok önemli gündemler yaşanırken; kullanıcılar da bundan böyle Periscope’taki bu yoğun ve ilgi uyandıran içerikleri kendi sosyal ortamlarına entegre edebilecek. Aynı zamanda izleyiciler de içerikleri kolayca keşfedebilecek ve canlı olarak izleyip tekrar oynatabilecekler.

aaaaaaa.gif

Periscope’un CEO’su ve kurucu ortağı Kayvon Beykpour güncellemeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl boyunca Periscope’ta inanılmaz bir büyüme olduğunu gördük. Bu nedenle her bir yayının öne çıkan bölümlerini (highlights) kolay bir şekilde otomatik olarak oynatacak bir yöntem geliştirdik. Ayrıca yayıncıların oynatılabilen yayınları web’in herhangi bir yerine entegre etmelerini de kolaylaştırdık. Periscope da bundan böyle sadece bir tweetin içine yerleştirilerek yayınlanabilecek.”

dddddd.png

Daha fazla bilgi için Periscope’un blogunu ziyaret edebilirsiniz.

Erişim

Artık internet üzerindeki Periscope yayınları, Twitter içerisinde veya tweetlerdeki linkler üzerinden izlenebilecek. Highlight’ları tekrar oynatma özelliği Android ve iOS’ta şu anda mevcut. Android’te canlı yayınlar şu anda otomatik olarak oynatılabiliyor ve önümüzdeki haftalarda iOS’ta da kullanıma uygun hale gelecek.

Periscope Hakkında

Periscope canlı videoları deneyimleme ve paylaşma imkânı veren Twitter’a ait bir canlı video uygulamasıdır. Periscope herkese, dünyayı bir başkasının gözlerinden keşfetme imkanı tanıyan sürükleyici ve interaktif bir canlı yayın deneyimi sunar. Bu platforma Periscope.tv üzerinden, iOS ve Android mobil cihazlardan erişebilirsiniz. 2015 yılında “Yılın Apple Uygulaması” seçilen Periscope üzerinde, her gün mobil uygulamalar üzerinden 110 yıla eşdeğer canlı videonun izlendiği ve başladığı 26 Mart 2015’ten bu yana kullanıcıların 200 milyondan fazla canlı yayın oluşturduğu açıklandı. Daha fazla bilgi için, periscope.tv/about‘u ziyaret edebilir ya da Twitter üzerinden @periscopeco‘u takip edebilirsiniz.