PROFESYONEL DJ’LERİN VAZGEÇİLMEZİ; ALLEN&HEATH XONE:DB4

Allen & Heath mühendisleri tarafından özenle tasarlanan XONE DB4, sahip olduğu fonksiyonlar ve kalitesiyle tüm DJ Mikserleri arasında bir adım öne çıkıyor.

DB4’ü diğerlerinden ayıran en büyük özellik, digital teknolojisiyle size onlarca seçenek sunarken, aynı zamanda analog bir kullanım ve ses kalitesi sunabiliyor olması. Bu özellik sayesinde Xone DB4 dünyanın en iyi HYBRID DJ Mikseri olarak anılıyor.

Müziğiniz hayallerinizle sınırlı!

Performanslar sırasında müziğin her anına dokunmanıza izin veren DB4, sahip olduğu onlarca efekt ve efekt presetleriyle yaratıcılığınızı doruklara ulaştırabilmek için tasarlanmıştır. Tempoya otomatik olarak senkron olabilen loop ve efektler herhangi bir gecikme olmadan eşzamanlı olarak kullanılabiliyor. Her Kanal üzerinde bulunan input matrix sayesinde, giriş yaptığınız ses kaynağını istediğiniz kanala hızlı ve kolayca yonlendirmeniz mümkün. Bu sayede aynı track üzerinde farklı prosesler yapmanız çok daha kolay olacaktır.

Stüdyo Kalitesinde Ses Kartı Özelliği

Xone DB4’ün en can alıcı özelliklerinden biri de 4+1 çıkısı sahip internal soundcard modulü sayesinde gerek stüdyoda gerekse sahnede eşsiz bir ses kartı görevi görebilir. Midi Shift özelliğiyle müzik yazılımlarını da kontrol edebileceğiniz DB4, en populer müzik ve performans yazılımları Ableton Live ve Traktor Pro ile sorunsuz çalışır.

Sahip olduğu tüm bu özelliklerin yanında, eşsiz bir ses kalitesine sahip Xone DB4 tüm dünya üzerinde Tur DJ’lerinin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Zarif ve şık taşıma çantasıyla heryere tasıyabileceğiniz tam donanımlı bir profesyonel.

Allen & Heath; 1969 yılında müzik dünyasının kalbi Londra’da İngiliz mikser şirketlerinin öncüsü olarak kuruldu. İlk yıllarında el yapımı mikserleri Pink Floyd, Genesis ve The Who tarafından kullanılan Allen&Heath; günümüzde son teknolojiye sahip ürünleriyle kitleleri arkasından sürükleyen Adele, Pete Tong, Frank Ocean ve Rita gibi sanatçıların turnelerinde tek tercihidir. Dijital – Analog Live, Kayıt, Broadcast, Stüdyo Mixerleri ve DJ ekipmanlarıyla sektöre birçok yenilik getiren İngiliz devi Allen & Heath, Türkiye’de INFO MUSIC distribütörlüğünde yer almakta ve www.infomusicshop.com adresinden online olarak sipariş verilebilmektedir.

www.infomusicshop.com

XONE:DB4 ÖZELLİKLERİ

Quad FX Core; Xone:DB4’ün kalbini her kanalın kendi FX banki ve BPM buluş sistemi olmasını sağlayan kuvvetli Quad FX Core DSP makinesi teşkil etmektedir. DJ kullanımı için stüdyo kalitesinde 5 çeşit efekt tipi optimize edilmiştir – delay, reverb, modülatör, rezonatör ve damage (bozma) – ayrıca her efekt tipinin farklı efekt varyasyonları bulunmaktadır. Her FX bank kendine ait bir expression kontrol ve rotary pot bulundurmaktadır. Bu sayede FX master seksiyonunuzda değişiklikler uygularken FX banklarınızda wet/dry seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Pro-X-Fader Opsiyonu; Xone:DB4’ün retro-fit Pro-X-Fade kit’i yüzde yüz iletici plastik ve geniş gövdesi ile fader’ların dayanıklılığını arttırmaktadır. Ayrıca Pro-X-Fade fader’ın hissini ve giriş noktasını kendi stilinize göre ayarlayabilmenizi sağlamaktadır.

X:LINK; X:LINK standart RJ45 konektörler kullanarak X:LINK ile uyumlu cihazlarınızın arasında bağlantı sağlayıp güç ve veri dağıtımında bulunmaktadır. Böylece daha az USB portuna ihtiyacınız olacaktır.

Looper; Her kanal dahili bir looper bulundurmaktadır. Loop uzunluğu için 1/16 beat ile 4 bar arası seçenekler vardır. DB4 her zaman 4 bar kaydedecektir. Böylece ihtiyacınıza göre loop ya uzatılmak ya da kesilebilmektedir.

Filtreler; DB4 Xone dual filtre sistemi ile gelmektedir.

Source Select / Kaynak Seçimi; Her kanal Analog Line 1-4 (2-3 Phono’ya çevrilebilir), Dijital 1-4 veya USB 1-4 arasından herhangi bir stereo müzik kaynağı seçebilmektedir.

EQ / Filtre; Her müzik kanalın standart simetrik (+6/-26dB), izolatör (+6dB/OFF with a 24dB/octave slope) veya rezonansı değişken High-Pass/Low-Pass filtre sistemi olarak ayarlanabilir bir 3-band EQ’su vardır . Gösterge düğmeleri hangi EQ çeşidinin aktif olduğunu belirtmek için renk değiştirmektedir.

Mikrofon/Line Girişi; Mikrofon/Line girişi 2-band EQ, gain, cue ve miks seviyesi kontrolleri barındırmaktadır. Bu giriş ayrıca tüm main giriş kanallarına bağlanarak efekt eklemek veya looper’lara erişmek için kullanılabilmektedir.

Dahili Ses Kartı; Mikserin içindeki multi-channel USB 2.0 ses kartı bilgisayar bazlı ses yazılımlarından 4 stereo send ve 4 stereo return için yeniden oynatma (replay) ve kayıt özelliğine sahiptir.

USB; Meter mode, BPM range, USB audio routing ve ekran parlaklığı gibi kullanıcı tarafından tanımlanabilir ayarları bir USB belleğe kaydedilerek başka bir DB4’te geri çağırabilirsiniz.

MIDI Kontrol; Bütün kontroller (Mikrofon ve Kulaklık seviyeleri hariç) MIDI data göndermektedir. Mikser MIDI shift düğmesi sayesinde DJ yazılımlarında MIDI controller olarak kullanılabilmektedir. Bu sayede efekt seçim kontrolleri mikserin diğer ayarlarını değiştirmeden MIDI data gönderebilmektedir. DB2 dahili MIDI clock oluşturarak USB üzerinden bağlı bir DAW’ın temposunu kontrol etmek veya mikserin MIDI kanallarını değiştirmek için kullanılabilmektedir.

Output Patchbay; Kabin, kayıt ve kulaklık – seçilebilir kaynak ve level trim. Kabin ve main – faz ve level trim kontroller.

Yüksek Görünürlüklü Display; OLED parlak güneş ışığında bile yüksek görünürlük sağlayarak efekt seçimlerinizi ve aktüel BPM’yi göstermektedir. Ayrıca menü setup fonksiyonları için kolay bir arayüz teşkil etmektedir.

Hafif Sıklet Şasi; DB2’nin hafif sıklet alüminyum şasisi mikser ile gezmenizi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

1468483752_maxresdefault 1468483770_db4_36

1468483847_XoneDB4_CloseUp_2800_8 1468483762_db4_37