Veeam oyunun kurallarını değiştirecek Karma Bulut için Veeam Availability Platform’u duyurdu

Kesintisiz çalışma için sanal, fiziksel ve bulut tabanlı iş yüklerine yönelik yeni nesil erişilebilirlik

Şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software, yeni nesil erişilebilirliği duyurdu: Karma Bulut için Veeam Availability Platform.

IDC[i]‘ye göre şirketler, dijital yetkinliklere uyum sağlarken ya da etkilerini yönetirken, sürekli kesintisiz dijital dönüşüm süreçlerinin içinde yer alıyor. Bunu gerçekleştirirken Veeam “önce bulut” stratejisine geçişi, rekabette avantaj sağlamanın da ötesinde, işlerin devamı için bir gereklilik olarak görüyor. 2019’a gelindiğinde dünyadaki pekçok kurum, ağırlıklı olarak bulut tabanlı BT ortamına geçişini tamamlamak zorunda kalacak ve bu da çoklu ortamlar üzerinden, kesintisiz erişilebilirlik deneyimi sağlayacak cihazlar üzerinde büyük bir baskı oluşturacak.

Karma Bulut için Veeam Availability Platform bu sorunlara yönelik oyun kurallarını değiştiren hareketiyle her büyüklükteki işletme ve şirkete aşağıdaki yetkinlikler aracılığıyla Hibrit Bulut’taki sanal, fiziksel ve bulut tabanlı iş yüklerine erişilebilirlik sağlıyor:

• İş Devamlılığı: Tüm uygulamalar ve veriler için 15 dakika altında Kurtarma Hizmet Seviyesi Hedefleri (SLO); Felaket Kurtarma (DR) düzenlemesi
  • İş Yükü Mobilitesi: BT yatırımlarını en üst seviyeye çıkarmak ve esnekliği artırmak, herhangi bir bulut ya da yerdeki iş yüklerine erişilebilirlik
  • Uyum ve Görünürlük: İşletme ve kanuni ihtiyaçları karşılayacak proaktif izleme, raporlama, testten geçirme ve belgeleme

Veeam’in Başkanı ve COO’su Peter McKay Karma Bulut için Veeam Availability Platform’un Veeam için bir kırılma noktası olduğunu belirttikten sonra şöyle devam ediyor: “Günümüzün dijital dünyasında tüm yıl boyunca 7/24 veri ve uygulamalara erişim olmazsa olmaz. Büyük şirketler kullanıcılarının taleplerini yerine getirmek için yeni teknolojileri kullandıkça Veeam olası zorluklara karşı yanlarında oluyor. Geçtiğimiz 10 yılda 200 binden fazla Veeam müşterisi erişilebilirlik çözümümüzü sahiplendi ve geleceğe baktığımızda da Veeam Availability Platform’un yetkinliklerimizi ve pazar penetrasyonumuzu gözle görülür bir şekilde geliştireceğini görüyoruz. Sanal, fiziksel ve bulut tabanlı iş yüklerine yönelik kapsamlı erişilebilirlik çözümleri için şirket ihtiyaçlarına nasıl seslendiğimizi gösteren bir çağdayız. Önümüzdeki yıllar da şirket erişilebilirliğinde önde gelen yenilikçiliğimizi ve liderliğimizi güçlendirecek.”

IDC Güvenlik, Erişilebilirlik ve Kurtarma Araştırma Direktörü Phil Goodwin şirketlerin müşterileri ve pazarlarındaki işleri aksatan değişimlere uyum sağlarken ya da bunları yönetirken kesintisiz dijital dönüşüm süreçlerinin içinde yer aldıklarını belirtiyor. “Bu dijital dönüşümdeki çabaların başarısı hibrit buluttaki veri ve uygulama erişilebilirliğine bağlı. IDC’nin dünya çapındaki Veeam müşterileri ile yaptığı son araştırma güvenilir erişilebilirlik sonuçlarını göz önüne serdi. Bunların içinde özellikle diğer çözümlere üstün gelen; SLA’e uygunlukta gözle görülür gelişmeler, kesinti zamanı ve BT operasyonları yönetimi.”

Veeam Availability Platform’un Detayları

Veeam Availability Platform, sanal, fiziksel ve bulut tabanlı iş yüklerine yeni nesil erişilebilirlik sağlıyor:

• Veeam Availability Suite ile özel bulut ve sanal sunucu iş yükü erişilebilirliği.
  • Veeam Agent for Linux ve Veeam Agent for Microsoft Windows ile açık bulut ve fiziksel sunucu iş yükü erişilebilirliği.
  • Veeam Availability Orchestrator ile felaket kurtarma düzenlemesi.
  • Veeam Availability Console ile hizmet sağlayıcılar için yönetilen bulut ve dağıtılımış şirket ortamlarına yönelik bulutun etkinleştirildiği yönetim konsolu.

Veeam Availability Platform ürün portföyü şunlardan oluşuyor:

Veeam Availability Suite

Veeam Availability Suite, Veeam Backup & Replication ve Veeam ONE üzerinden özel bulut ve sanal iş yüklerine erişilebilirlik sağlayan, Veeam’in amiral gemisi ürünüdür. Ekim’de genel satışa çıkacak olan Veeam Availability Suite 9.5’te 100’e yakın yeni özellik ve geliştirme yer alıyor.

YENİ Veeam Availability Console

Hizmet sağlayıcılar ve dağıtılmış şirket ortamları için bulutun etkinleştirildiği yeni Veeam Availability Console, Veeam Availability Platform’un içinde yer alıyor. Bu yönetim konsolu Veeam Cloud Connect’ten yararlanarak şirketlerin uzaktaki ofislerinin ve şubelerinin (ROBO) ve diğer loksayonların kolayca yönetilmesi için bir yol sunarken, hizmet sunucularının da müşterilerine, Veeam’le çalışan hizmet olarak yedekleme (BaaS) ve hizmet olarak felaket kurtarma (DRaaS) hizmetlerini sağlıyor. Ayrıca iş ortaklarıyla aracıların yeni bir hizmet sağlayıcı teklifi sunmalarına da yardımcı oluyor.

Veeam Agent for Microsoft Windows

Veeam Agent for Microsoft Windows, şirket içindeki, şubelerdeki ya da açık buluttaki Windows tabanlı sunucularda barındırılan açık bulut ve fiziksel iş yüklerinin yanısıra şirket içindeki, ev ofislerdeki ya da mobil kullanıcıların kullandıkları Windows tabanlı iş istasyonlarına da erişilebilirlik sağlıyor.

Veeam Agent for Linux

Veeam Agent for Linux şirket içinde ya da açık bulutta çalışan Linux tabanlı sunucular ve iş istasyonları üzerinde barındırılan açık bulut ve fiziksel iş yüklerine erişilebilirlik sağlıyor.

Veeam Availability Orchestrator

Veeam Availability Orchestrator şirketlere, tanımlanmış bir DR planı üzerinden; Veeam yedeklemelerini ve kopyalarını düzenlemeyi, kuralları belirlenmiş DR denemesini ve uyum ve belgelemeyi de içeren felaket kurtarma düzenlemesini sağlıyor.

Veeam Cloud Connect

Veeam Cloud Connect bulut tabanlı iş yüklerinin yedekleme ve kurtarılmasını kolaylaştırıyor, açık, özel ve yönetilen bulutun içine ve içinden yedekleme, kopyalama ve kurtarma için tam entegre, hızlı ve güvenli bir yol sağlıyor.