Platin Bilişim Anadolu’ya Açılıyor

İstanbul’da hızlı büyümesini sürdüren Platin Bilişim, Anadolu’ya açılma hedefi doğrultusunda Ankara’da ofisi açtı.

2001 yılından beri Türkiye’nin önde gelen kurumlarına “Veri Koruma”, “Arşivleme”, “İş Sürekliliği”, “IT Altyapı Yönetimi” ve “Güvenlik” konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, Ankara ofisin de açarak Anadolu’ya açılma fikrinin ilk adımını da atmış oldu. 2016 yılı Haziran ayında altyapı çalışmalarını tamamlanan Platin Bilişim’in Ankara ofisi, şirket için yeni bir merkez olacak. Yeni yapılanma ile birlikte Anadolu’ya odaklanacak olan firma, yakın bölgede gerçekleştirilen projeleri de Ankara’dan yürütüyor olacak.

Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı, önümüzdeki dönemde Ankara’daki temel hedeflerini Anadolu’ya açılmak, büyük kamusal projeleri gerçekleştirmek, oradaki müşterilerimize tam zamanlı yerinde destek sunmak ve merkezi bir odak noktası oluşturmak olarak özetliyor. Günümüzde kamu projelerinde etkin BT yönetişiminin en kritik konulardan biri durumunda olduğunu da ifade eden Ayhan Bamyacı, “Kamudaki kullanıcı ve makine sayısı, büyük veri konusu ve penetrasyon göz önüne alındığı zaman, BT yönetişimi ve veri güvenliği üzerinde düşünülmesi gerekiyor.

Kamunun varoluş sebeplerinden biri de vatandaşların toplu ve ortak ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu ihtiyaçlar başta iç ve dış güvenlik şeklinde ortaya çıkmış, daha sonra ise teknolojinin gelişmesi ile vatandaşların bilgi ve veri güvenliği de buna eklenmiştir. Böylelikle kamunun üzerindeki iş yükü artmış, etkisizlik noktaları ortaya çıkmıştır. Gerek idari yerinden yönetim, gerekse siyasi yerinden yönetim noktaları bakımından ve özellikle hizmet yerinden yönetimi açısından veri güvenliği ayrı bir önem kazanmaktadır” dedi.

Her alanda veri güvenliğinin önemi artıyor

İletişim ve bilişim sektöründe de veri güvenliğinin öneminin arttığını belirten Ayhan Bamyacı, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“BT yönetişiminin bu noktada düzenlemelerin sağlanmasında, gerekli altyapının oluşturulmasında oldukça büyük bir yeri bulunuyor. Kanuni düzenleme ve regülasyonlarda da sağlanabilecek katkılar bulunuyor. Platin Bilişim olarak, yerel sistemlerin tek bir konsolide merkeze bağlanması konusunda projelerimizi esnek yönetim modelleri ile kurguluyor ve stratejiye büyük bir önem veriyoruz. Merkezi büyük sistem merkezlerinin sunduğu önem ve yerli üretimin değeri, yerli üretim ile birlikte gelen daha çok kontrol faktörü bizim yol haritamızda mevcut.

Güvenlik projelerimizde güvenli BT ortamlarını oluşturmada üzerimize düşeni planlı ve en küçük değişkenleri dahi dikkate aldığımız bir çerçevede yürütüyoruz. Bu bağlamda BT güvenliğinin arz ettiği değeri, SOME projelerimizde uygulamaya geçirirken bilimsel bir düzlemde kurumların siber ataklara karşı güçlenmelerinde destek oluyoruz.”

Platin Bilişim Hakkında

Platin Bilişim 2001 yılında kurulmuş; “Veri Koruma”, “email Arşivleme”, “Log Yönetimi/SIEM”, “BT Güvenlik sistemleri” konularında faaliyet gösteren bir teknoloji firmasıdır. Uzman kadrosu ve İstanbul’daki Operasyon Merkezi ile Türkiye’deki tüm müşterilerine, yerinde ve uzaktan güvenli erişim metoduyla “Yönetilebilir Hizmetler” vermektedir.

Platin Bilişim, çözüm sağladığı ürün ve konularda uzmanlaşarak IT sektöründeki yerini almıştır. Uzmanlığındaki konularda, farklı müşteri ihtiyaçlarına uygun implentasyonlarla, müşterilerinin yaptıkları yatırımların hızlı geri dönüşü sağlanmaktadır. Modern Profesyonel Hizmetler anlayışı ile uzmanlaşmış “Kurulum Uyarlama Servisleri”, “Durum Değerlendirme (Healthcheck)”, “Göç (Migration)”, “Sürüm Yükseltme (Upgrade)” gibi kompleks servisleri de müşterilerine sağlamaktadır.

IT Altyapıları konusunda yüksek standartlara sahip firmaların ürünleri ile sorunsuz, uzun vadeli ve güvenilir çözümler üretilmektedir. Platin Bilişim’i rakiplerinden ayıran en önemli farkı, sağladığı Profesyonel Hizmetlerin yüksek standartları ve uyguladığı başarısı kanıtlanmış metodolojilerdir. PMI standartlarında uyguladığı Proje Yönetimi Sistemi sayesinde projeleriniz belirlenen bütçe, süre ve kalitede tamamlanabilmektedir.

Platin Bilişim; Bilişim 500 listesinde, 2013 verilerine göre 275. sırada bulunmaktadır.