Samsung Tüm Dünyada Digital Signage Pazarında Yedi Yıldır Zirvede

Samsung Farklı Seçeneklere Yer Veren SMART Signage Portföyü ile

Digital Signage Pazarındaki Lider Konumunu Sürdürüyor

İstanbul 26 Temmuz 2016 – Samsung Electronics, ticari amaçlı dijital ekran (Digital Signage) satışlarında dünya çapındaki liderliğini üst üste yedi yıldır sürdürüyor. Ekran teknolojisiyle ilgili bilgi, analiz ve uzmanlık sunan öncü araştırma şirketlerinden IHS tarafından açıklanan satış rakamları Samsung’un sektörde 2009’dan beri süregelen liderliğini ortaya koyuyor.

Samsung’un başarılı 2015 sonuçları, şirketin geçtiğimiz yıllarda ticari amaçlı dijital ekran kategorisinde yakaladığı ivmenin devam ettiğinin göstergesini oluşturuyor. Dünya çapındaki müşteriler tüketicinin dikkatini çekmek için daha dinamik yollar ararken, Samsung da bu arayışın sonucu olarak çeşitli ortamlarda kullanılabilecek çok yönlü ve yüksek performanslı ekran teknolojilerini geliştirmeyi sürdürdü.

IHS Technology’nin hazırladığı “Kamusal Alanda Kullanılan Ekranlar İçin Pazar Takibi, 2016 1. Çeyrek” başlıklı rapora göre Samsung’un dijital ekran satışlarındaki küresel pazar payı yüzde 28,8 olarak gerçekleşti. Bu rakam, Samsung’un 2014 yılı sonundaki yüzde 26,9 pazar payına göre bir artış ifade ediyor. (Veri Kaynağı: IHS Kamusal Alanda Kullanılan Ekranlar İçin Pazar Takibi, Ürün Tanımı: Kamusal alanda kullanım amaçlı ekranlar + Kamusal alanda kullanım amaçlı televizyon ekranları)

“Samsung, ticari amaçlı dijital ekran alanında dünyadaki en etkileyici inovasyonların birçoğunun arkasındaki şirkettir. İnancımız, sürekli gerçekleştirilen inovasyonun işimizi ve müşterilerimizin işlerini daha da yukarıya taşıyacağı yönünde” diye konuşan Samsung Electronics Visual Display Departmanı Kıdemli Başkan Yardımcısı Seog-gi Kim sözlerine şöyle devam etti:

“IHS sıralamasında ulaştığımız en son başarı, iş ortaklarımızın müşterilerine seslenirken sürükleyici ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunan araçlar kullanmaları için yıllardır sürdürdüğümüz yoğun ve azimli çalışmaların sonucudur. Ayrıca dijital ekranlardaki küresel lider rolümüzü uzun yıllar devam ettirmeyi umuyoruz.”

Geniş bir dizi interaktif ve bilgi amaçlı ekran içeren Samsung SMART Signage Portföyü devlet, eğitim, konaklama, sağlık hizmetleri, finansal hizmetler ve perakende satış gibi çeşitli sektörlere özel olarak tasarlanmış, uçtan uca çözümler sunuyor. Bu teknolojiler iş birliğini ve üretkenliği artırırken aynı zamanda bu gibi ortamlarda genellikle kullanılan tüketici sınıfı ekranlar yerine aşağıdaki daha güçlü görsel alternatifleri sunuyor:

• LED Signage – Samsung’un gelişmiş video işleme ve ölçeklendirme teknolojileriyle desteklenen bu ekranlar, ölçeklenebilir tasarımı LED görsel kalitesiyle birleştirerek iç ve dış mekanlardaki izleyicilere net ve okunabilir bir görüntü kalitesi sunuyor.
  • SMART Outdoor Signage – Samsung’un dayanıklı OHD Serisi SMART Signage ekranları, dış mekanlarda ekrandaki mesajların net bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Bu parlak ve yüksek kontrastlı ekranlar, hava koşulları veya diğer doğal koşulların etkisinden bağımsız olarak, dikkati dağıtan görsel faktörleri en aza indirmek için net görüntü kalitesi ve 7/24 dayanıklılık sağlıyor.
  • Video Wall Çözümleri – Tüm ekran kombinasyonu ve şekil gereksinimlerine göre uyarlanabilen bu ekranlar, renk betimlemesi boşluklarını ve görsel tutarsızlıkları ortadan kaldırarak büyük ölçek formatında etkili mesajlar iletiyor. Samsung, 2015 yılında dikkati dağıtan görsel faktörleri daha da azaltmak ve izleyicinin sunulan içeriğe odaklanabilmesini sağlamak için pazardaki en ince çerçeveye sahip video duvarını piyasaya sürdü.
  • İnteraktif Beyaz Tahtalar (IWB) – Samsung’un multimedya uyumlu ekranları, toplantı odalarında ve sınıflarda interaktif iletişim olasılıklarını artırmak için gerçek zamanlı içerik paylaşımına olanak tanıyor. Bu interaktif beyaz tahtalar, daha çok esneklik sunmak için kalem ve insan dokunuşuyla uyumludur.

Samsung’un SMART Signage Portföyünün tamamı hakkında daha fazla bilgi edinmek içinwww.samsung.com/tr/ adresini kullanabilirsiniz.

_*_

Samsung Electronics Hakkında

Samsung Electronics olarak yenilikçi fikirler ve teknolojilerle dünyaya ilham veriyor ve geleceği şekillendiriyoruz. TV, akıllı telefon, giyilebilir cihaz, tablet, dijital fotoğraf makinesi, beyaz eşya, yazıcı, tıbbi cihaz, ağ sistemleri, yarı iletkenler ve LED çözümleri dünyasını yeniden tanımlıyoruz. SmartThings açık platformu, akıllı cihaz seçeneklerimiz ve proaktif sektör işbirlikleri yoluyla “Nesnelerin İnterneti”ne yön veriyoruz. Yıllık cirosu 196 milyar dolar olan şirketimizin, 84 ülkede 319.000 çalışanı bulunuyor. Samsung hakkında güncel haberler, ürün özelliklerine ilişkin makaleler ve basın materyallerine “Samsung Newsroom” sekmesinin yer aldığı www.samsung.com, şirketimiz ile ilgili daha fazla bilgiyewww.samsung.com.tr, yürütmekte olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluk çalışmalarına www.samsungsosyalsorumluluk.com, işitme engellilere özel görüntülü çağrı merkezi hizmetimize ise www.samsungduyaneller.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

1469517633_706_03_Outdoor_Signage_2         1469517636_04_Broadcasting_Studio_Video_Wall_distribution