Sony Full Frame FE 50mm F1.4 ZA Prime Objektifi Piyasaya Sürüyor

Tipik bir geniş diyafram açıklığına sahip bir 50mm “normal” objektif olan yeni ZEISS®Planar F1.4, yüksek çözünürlük, yüksek kontrast ve istisnai genel performans sunuyor

Sony sistemine yönelik yeni full frame objektifi ‘yı (model SEL50F14Z) tanıttı.

Tanıtılan 50mm prime objektif, ZEISS® markasının ayırt edici özelliklerini oluşturan etkileyici kontrast ve olağanüstü çözünürlük sunan büyük bir F1.4 maksimum diyafram açıklığına sahip. Bu istikrarlı ve güçlü özellikler, F1.4 tam diyafram açıklığında yapılan çekimler de dahil olmak üzere, tüm diyafram açıklığı ayarlarında, merkezden kenara kadar karenin tümünde kendini gösteriyor. En son teknoloji ürünü optik yapı, yüksek hassasiyetli AA (Gelişmiş Asferik) ve küresel, renk sapmasını azaltan ED (Ekstra Düşük Dağıtma) cam elemanların yanı sıra parlamayı ve gölgelenmeyi asgari düzeye indirerek klasik ZEISS® netliğini oluşturan ZEISS® T* Kaplama’ya da sahip. Ayrıca, Planar tasarımı da bozulmayı asgari seviyede tutuyor.

FE 50mm F1.4ZA objektifin büyük F1.4 maksimum diyafram açıklığı, loş ışıkta yapılan kapalı mekan, gece çekimleri ve portreler için avantaj sağlarken 11 kanatlı dairesel diyafram açıklığı ise, fotoğraflarda nefes kesen ‘bokeh’ efektine, yani arka planda bulanıklık elde edilmesine imkan tanıyor. Ayrıca ayarlanabilir AÇIK/KAPALI düğmeli diyafram açıklığı halkası, AF/MF odak modu düğmesi, nem ve toza dirençli tasarımı, objektifin fonksiyonelliğini daha da ileriye taşıyor.

Yeni objektifin, aynı zamanda, odağı hızla, hassasiyetle ve neredeyse tamamen sessiz şekilde etkin olarak kilitleyen bir daire motorlu SSM (Süpersonik Dalga Motoru) sistemi ile de donatılması özellikle video çekimlerinde kullanım kolaylığı sağlıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Yeni FE 50mm F1.4 ZA objektif, 2016’nın 3. çeyreğinden itibaren Türkiye’de temin edilebilecek

SONY Hakkında

Sony Corporation, son kullanıcı ve profesyonel pazarlara yönelik ses, görüntü, oyun, iletişim ve bilgi teknolojileri ve tüketici elektroniği alanındaki yenilikçi ürün, içerik (film, müzik, oyun) ve tasarımları ile dünyanın lider Japon elektronik şirketidir. 1990 yılından beri Türkiye’de de Sony Eurasia olarak faaliyet gösteren Sony Corporation, kullanıcılara satış ve satış sonrası maksimum kalite anlayışıyla hizmet veren yaygın bir bayi ve servis ağına sahiptir. Muhteşem hayaller ile orijinal fikirleri gerçeğe dönüştüren Sony’nin, çevre dostu yeşil teknoloji, ürün ve hizmetleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için lütfen adresini ziyaret edin.