TRENDYOL, CAPİTAL 500’DE YER ALAN İLK VE TEK E-TİCARET ŞİRKETİ OLDU!

Trendyol, Capital dergisi tarafından her yıl Türkiye’nin en büyük şirketlerinin duyurulduğu “Capital 500” listesinde yer alan ilk e-ticaret sitesi olarak Türkiye’nin en büyük firmaları arasına hızla girdi!

Capital dergisi tarafından her yıl Türkiye’nin en büyük şirketlerinin açıklandığı “Capital 500” listesinde e-ticaret kategorisi ilk kez Trendyol ile açıldı. Bu yeni kategoride yükselen başarı grafiğiyle yalnızca Trendyol yer aldı!

2015 yılında 600 milyon TL ciro açıklayarak Türkiye’de kara geçen ilk e-ticaret sitesi olan Trendyol’un 2016 yılı ciro hedefi 1 milyar TL. Türkiye’de online alışveriş yapan kadınların %70’ine ulaşan Trendyol aynı zamanda %90 organik ziyaretçi trafiği ile müşteri memnuniyeti konusunda da sektör lideri konumunu koruyor.

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcıları tarafından destekleniyor

Dünya’da başarısı ile adından söz ettiren Trendyol; kurulduğu günden bugüne Google, Facebook, Amazon ve Linkedin gibi pazar lideri şirketlerin yatırımcıları arasında olan Tiger Global, Kleiner Perkins Caufield Byers ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi lider yatırımcılardan yatırım desteği aldı.

Türkiye moda e-ticaret sektöründe açık ara lider Trendyol.com Dünya’nın en Başarılı Start-up’ları arasında gösteriliyor.

Trendyol.com kurucusu Demet Mutlu e-ticaretin Türkiye’deki toplam perakende sektörünün yüzde 2’sini oluşturduğunun altını çizerek, Dünyada bu oranın yüzde 6-10 civarında olduğunu belirtti. “Birçok e-ticaret şirketinin aksine Trendyol kurulduktan yalnızca 5 sene sonra kâra geçmiştir. Ayrıca büyüme hızı ve karlılık gibi metriklerde de sektörde bilinen Zalando, Asos ve Zulily gibi yurtdışı muadillerinin önünde olup aynı zamanda dünya üzerinde hem pazar lideri olup hem de hızla büyümeye devam eden birkaç e-ticaret şirketinden biridir.”