Web sitelerini yüzde 50 hızlandıran teknoloji Medianova CDN’de

Medianova, web sitelerinin veri aktarım hızında yüzde 50’den fazla performans artışı sağlarken, kullanıcılara da pil ömrü ve internet kotası gibi konularda avantajlar sunan HTTP/2 teknolojisini kullanıma sundu. Medianova CDN’e entegre edilen HTTP/2, SEO avantajını da beraberinde getiriyor.

Medianova, farklı sektörlerde Türkiye’nin önde gelen şirketleri tarafından kullanılan İçerik Dağıtım Ağı’na (Content Delivery Network / CDN) yatırım yapmayı sürdürüyor. Medianova, son olarak CDN altyapısına entegre ettiği HTTP/2 teknolojisi ile dijital servislerini iyileştirmek isteyen şirketlere önemli avantajlar sunuyor.

Yüksek sıkıştırma özelliği

Medianova CDN’e entegre edilen HTTP/2 protokolü, e-ticaretten medya, eğitim ve finansa kadar her sektörden şirketlerin internet sitelerinin hız performansını, verimliliğini ve güvenliğini artırıyor. Sitelerin veri aktarım hızında yüzde 50’den fazla performans artışı sağlayan HTTP/2’nin yüksek sıkıştırma, öncelik verme ve işlem sayısını yarı yarıya düşürme gibi özellikleri sayesinde, kullanıcılar EDGE hızında bile servislere çok daha hızlı şekilde ulaşabiliyorlar. Tüm bu özellikler ayrıca, mobil kullanımda pil gibi enerji kaynaklarına olan gereksinimi azaltırken, internet kotasının da daha az tüketilmesine yardımcı oluyor.

Düşük kaynak maliyeti

HTTP/1.1’e kıyasla çok daha düşük bir kaynak maliyeti ile görsellerin yüklenmesini sağlayan HTTP/2, popüler arama motorlarının botları tarafından da desteklenen bir teknoloji olduğu için, önemli bir SEO avantajı da elde edilmiş oluyor. Medianova, HTTP/2’nin yanı sıra kendi geliştirdiği Aksela teknolojisini de sunuyor. Site hızlandırma platformu Aksela, web sitelerinin ve web uygulamalarının yüklenme hızını çeşitli tarayıcı ve cihazlara göre optimize ederek artırıyor.