Hollandalı Öğrencilerden BAREM’e Ziyaret

Türkiye’nin öncü araştırma şirketi BAREM, yaratıcı çalışmalarıyla uluslararası platformlarda da ilgi görüyor. İletişim alanında eğitim alan 24 Hollandalı üniversite öğrencisi BAREM’i ziyaret ederek, Türkiye’deki araştırma sistemindeki detayları yerinde dinledi.

Amsterdam Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan ve araştırma sektöründeki gelişmelerle yakından ilgilenen 24 Hollandalı üniversite öğrencisi BAREM’i ziyaret etti. Öğrenciler Türkiye’deki araştırma sistemi ve uygulanan yeni nesil araştırma yöntemleri hakkında BAREM yöneticilerinden detaylı bilgi aldı. BAREM Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Olgun, öğrencilere kalite ve güvenliği artırmak için teknolojinin yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekti ve çeşitli sektörlerde yapılan araştırmalarda kullanılan BAREM ’e özel araştırma yöntemlerine dair ipuçları verdi.

Öğrenciler En Büyük İlgiyi Simite Gösterdi

BAREM’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Olgun, Hollandalı öğrencileri ağırlamaktan keyif aldıklarını söyledi. Olgun toplantı sırasında öğrencilerin simite bir hayli ilgi gösterdiğini belirterek yaşananları şu sözlerle anlattı: “Sunuma masadaki simitlerin tanıtımı ile başladık. İstanbul simitinin 500 yıldır yapıldığını ve bu haliyle başka yerde bulamayacaklarını anlattık. Masadaki simitleri anında silip süpürdüler, yenileri geldi. Yurtdışından gelen konuklarımıza hangi seviyede ve yaşta olursa olsun, biraz turistik olduğunu bilsek de, Türkiye’nin önemli tarihi yerlerini gösteriyoruz ve çok ilgi çekiyor. Gerçekten bir çok şeyi duymamış, bilmiyor ya da yanlış biliyor oluyorlar. Gençlerle de aynı hayranlığı gördük. Sonra esas konumuz olan araştırmaya geldik. Türk insanının özelliklerini sayılar ve iç görülerle anlattık. BAREM’in araştırmada kullandığı teknolojiden ve özel yöntemlerden bahsettik”.

Barem-Ziyaret-1

Barem-Ziyaret-2

Gençler Bizi Cesaretlendiriyor

Yaptıkları çalışmalarla uluslararası platformda da ilgi gördüklerinin altını çizen BAREM Genel Müdürü Hakan Döngel, özellikle Hollandalı üniversite öğrencilerinin ilgisini çekecek kadar yaratıcı ve ilginç çalışmalara imza atıyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını vurguladı. Döngel, “Gençlerin, araştırma sektörüne duydukları ilgi ve bu sektördeki her gelişmeyle yakından alakadar olmaları bizi, yapacağımız projeler ve sektöre getirmeye çalıştığımız yenilikler için daha da cesaretlendiriyor.” dedi.

Uzun süredir internette sörf yapar. Tecrübelerinin sonucunda Basın Bültenlerini kurdu. 2. Üniversitesini Yönetim Bilişim Sistemlerini okuyarak tamamlamıştır. Yaratıcı fikirleri ile girişimci olarak büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor.