Lenovo, FORTUNE Global 500 Listesinde 55 Basamak Birden Yükseldi

Lenovo, FORTUNE’ın yıllık olarak yayınlanan, Dünyanın En Büyük Şirketlerini Kapsayan Global 500’de, bu yıl 55 basamak birden yükselerek 286’ıncı sıradan 231’inciliğe yerleşti.

Lenovo, FORTUNE’ın gelirlerine göre dünyanın en büyük şirketlerinin sıralandığı Global 500 Listesi’nde 2014’de edindiği 286’ıncı sıradan yükselerek 231’inci sıraya geldi. Sıralamada 55 basamak birden atlayan Lenovo, 46 milyar dolar değeri ile dünyaca ünlü uluslararası şirketleri geride bıraktı. Listeye ilk olarak 2011 yılında 450’inci olarak giren Lenovo, o günden beri sıralamada 200 basamak birden atlayarak beş yıldır istikrarlı tırmanışını sürdürüyor.

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing konuyla ilgili şunları söyledi: “Global 500 listesindeki yerimiz, bizim için satışlarımızda %20 artış sağladığımız ve biri Motorola Mobility ile diğeri ise IBM System x ile gerçekleşen iki büyük ortaklığa imza attığımız başarılı bir yılın kutlaması oldu. Dünyada bilinen ve saygı duyulan 100 milyar dolarlık bir global teknoloji lideri olma yolculuğumuzda son derece kararlıyız.”

Lenovo’nun Global FORTUNE 500 Listesi’ndeki istikrarlı yükselişi, hem performans hem de büyüme açısından başarılı bir yılı yansıtıyor. Yıldan yıla %20’lik büyümeyle Lenovo, yeni bir rekor kırıyor ve bu da şirketin gücünü gösteriyor. Lenovo iki yıldır PC’deki liderliğini koruyor ve 2015’de de rekor pazar payıyla dikkat çekiyor.

Lenovo ayrıca akıllı telefon, tablet ve x86 işlemci pazarında da dünyadaki en büyük 3’üncü sağlayıcı olarak güçlü bir büyüme gösteriyor.

FORTUNE Global 500, en büyük gelire sahip, 500 şirketin sıralandığı bir liste olarak tüm dünyada takip ediliyor. Bu liste, her yıl FORTUNE dergisi tarafından hazırlanıyor ve yayınlanıyor. FORTUNE Global 500 Listesi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz. http://fortune.com/global500/

Lenovo Hakkında

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) 46 milyar ABD doları değeri ile nihai tüketici ve kurumlar için yenilikçi teknolojiler sağlayan lider bir global Fortune 500 şirketidir. Ürün grupları efsanevi Think markalı ticari PC’ler ve çok fonksiyonlu YOGA markalı tüketici PC’lerinin yanı sıra, sunucu, iş istasyonları, depolama, akıllı TV, tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve Moto markası ile uygulamaları içeren yüksek kalitede ürünleri kapsar. Daha fazla bilgi için bizi Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. www.lenovo.com.tr

Haber okumayı sever ve okuduklarından sonra insanları haberdar etmeyi kendine görev edinmiştir. Özellikle yabancı sitelerde yazarlık yapmaktadır.