MasterCard’ın Global Dijital Ödeme Çözümü MasterPass Türkiye’deki Kart Kullanıcılarının Hizmetinde

Kart kullanıcılarının tüm kanallardan tek tıkla ödeme yapabilmesine olanak sağlayan dijital ödeme çözümü MasterPass Türkiye’de kullanıma sunuldu. 20 ülkede çeyrek milyonu aşkın ödeme noktasında geçerli olan MasterPass, Türkiye’de ilk olarak Caffe Nero Türkiye,  BiTaksi ve Getir uygulamalarıyla lanse edildi.

MasterCard’ın  dijital ödeme çözümü MasterPass, Türkiye’de kullanıma sunuldu. MasterCard yeni  çözümü ile yüz yüze mağaza içi ödemelerde,  elektronik ve mobil ticarette  tek tık ile kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

Tüm dünyada 20 ülkede geçerli olan MasterPass, global olarak çeyrek milyonu aşkın ödeme noktasında kullanıcılara güvenli ve kolay bir dijital ödeme platformu sunuyor. MasterPass’e kart bilgilerini ekleyen kullanıcılar dünyanın her yerinde MasterPass logosu gördükleri ödeme noktalarında tekrar tekrar kart bilgisi girmeden alışverişlerini tamamlayabiliyor.

MasterPass, Türkiye lansmanında ilk olarak BiTaksi, Caffe NeroTürkiye ve Getir ile iş birliği yaptı. BiTaksi ile taksi yolculuklarında, Getir Uygulaması ile hızlı siparişlerde ve Caffè Nero mağazalarındaki alışverişlerinde artık tüketiciler, MasterPass’i kullanarak tek dokunuşla ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

MasterCard MasterPass Infografik

MasterCard Hızlı Gelişen Avrupa Ülkeleri Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Kurşun, şunları söyledi:

“Dijital bir evrim geçiriyoruz ve alışveriş biçimleri dâhil hayatımız gözle görülür şekilde değişiyor. Tüm alışveriş deneyimi dijitalleşirken, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar birer ödeme aracına dönüşüyor. MasterCard olarak, dünyanın her noktasında ve her cihazda ödeme yapmanın en güvenli ve hızlı yollarını geliştirmek üzere inovasyon faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. MasterCard’ın online ödeme çözümü MasterPass ile internete bağlı tüm cihazlarla ve mağaza içi alışverişlerde cüzdan taşımaksızın her seferinde kolay bir alışveriş için hızlı ve güvenli platform sunuyoruz.  Araştırmalara göre 2018’de mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemeler, toplam perakende alışverişlerinin %30’unu oluşturacak. Nakitsiz bir dünya vizyonuyla bu geleceğe yatırımlarımızı sürdürüyoruz.”

MasterPass hakkında MasterCard’ın sunduğu internet, mobil ve yüzyüze alışverişlerde kullanılan yeni nesil inovatif ödeme çözümüdür. İnternete bağlı tüm cihazlarla, anlaşmalı işyerlerinin dijital kanallarından kart bilgilerinizi sadece bir kez tanımlayarak MasterPass ile  satın alma ve ödeme işlemlerinizi konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Dünyada yüzbinlerce işyerinin internet sitesi ve mobil uygulamaları aracılığıyla hızlı ve güvenli bir alışveriş imkanı sunan MasterPass ile kolay, kullanışlı ve güvenilir bir şekilde alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Bu pahabiçilemez deneyim kullanıcılara  MasterCard global güvencesi ile sağlanmaktadır. Daha fazla bilgi için https://masterpass.com/#tr-tr

MasterCard hakkında www.mastercard.com  MasterCard ödemeler sistemi alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Dünyanın en hızlı ödeme işlemleri ağına sahip MasterCard; tüketicileri, finans kuruluşlarını, iş yerlerini, kamu ve özel sektörü, 210’u aşkın ülkede ve bölgede birbirine bağlamaktadır. MasterCard’ın sunduğu ürünler ve çözümler; alışveriş, seyahat, iş ve finans yönetimi gibi günlük ticari faaliyetlerin herkes için daha kolay, daha güvenli ve daha verimli olmasını sağlamaktadır. Bizi Twitter’da @MasterCardHaber hesabından takip edebilir, bülten ve haber kitlerimizin tamamına MasterCard Haber Odası https://newsroom.mastercard.com/eu/tr/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tam bir teknoloji delisi. Blog yazmayı sever. Birçok farklı sitede yazar olarak görev almış ve son olarak Basın Bültenlerinde bizimle birlikte kaliteli içerik üretmek için kendini adamıştır.