Microsoft “Visual Studio 2015”in Son Sürümü Duyuruldu

Microsoft, geçtiğimiz yıl boyunca ön izlemelerini sunduğu Visual Studio 2015’i tüm dünyaya aynı anda sundu. Visual Studio 2015, bu sürümle geliştiricilere daha iyi işler çıkarabilecekleri yeni özellikler sunmakla beraber, verimliliğe ve Microsoft’un “Önce Mobil Önce Bulut” stratejisine hizmet ederek Windows’tan Linux’a, iOS’ten Android’e kadar farklı platformlarda çözümler sunmaya devam ediyor

Microsoft, Visual Studio 2015’i ve .NET 4.6’yı yayınladı. Geçen bir yıl boyunca Visual Studio 2015‘in ön versiyonlarını yazılım geliştiricilere sunan Microsoft, resmi olarak Visual Studio 2015’i ve .NET 4.6’yı tüm dünyada aynı anda kullanıcılarına sundu. Yeni sürüm, yazılım geliştiriciler için birçok yenilik, kolaylık ve performans iyileştirmeleri bir arada sunuyor. Bu sürüm geliştiricilere daha iyi işler çıkarabilecekleri yeni özellikler içermekle beraber, verimliliğe ve Microsoft’un “Önce Mobil Önce Bulut” stratejisine hizmet ederek Windows’tan Linux’a, iOS’ten Android’e kadar farklı platformlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Cross Platform uygulama geliştirme imkanı

Visual Studio 2015, Android, iOS ve Windows işletim sistemleriyle uyumlu olarak çalışabilen uygulamalar için yazılım geliştiricilere yeni olanaklar sunuyor. Visual Studio 2015 ile geliştiriciler Apache, Cordova ve Visual C++’a ile farklı platformlara uygulama geliştirilebilecek. Yazılım geliştiriciler aynı zamanda Visual Studio 2015’i yüklerken Xamarin ücretsiz sürümüne ulaşabilecek ve Android, iOS, Windows uygulamalarını C# ile birlikte çalışan Xamarin ile geliştirilebilecek.

Cross Platform sunuculara uygulama geliştirme imkanı

Visual Studio 2015, Linux veya Windows sunucularına doğrudan uygulanabilir olmanın yanı sıra farklı dillerde sunucu uygulamaları geliştirme fırsatı da sunuyor.   Ayrıca Visual Studio 2015’le birlikte Python, Node.js veya Microsoft’un CoreCLR üzerinde çalışan ASP.NET 5 istediğiniz Windows, Linux ve Mac OS X işletim sistemlerine adapte edilebilecek.

DevOps destekli

Visual Studio Online ve yeni gelen Team Foundation Server 2015, DevOps’u destekleyecek. Bu sayede programları yönetmek, geliştirmek, test etmek, piyasaya sürmek veyazılan uygulamaların kullanım durumunu takip etmek çok daha kolay olacak.

Universal Windows Platformu

Universal Windows Platformu kapsamında telefonlardan, tablet, PC, Xbox, nesnelerin interneti ve HoloLens’e kadar her çeşit Windows 10 cihazında, gelecek nesil Windows uygulamaları ve oyunları geliştirmek mümkün olacak. Visual Studio’nun Windows 10 sürümü için 2015 desteği 29 Temmuz’da Windows 10’un kullanıma sunulmasıyla başlayacak.

Visual Studio 2015 hakkında daha fazla teknik bilgi almak isteyenler aşağıdaki linki ziyaret edebilir: http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2015/07/20/visual-studio-2015-and-visual-studio-2013-update-5-released.aspx

Microsoft Türkiye hakkında

Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 400’e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de merkezi olarak yer alıyor. Microsoft, Türkiye’de de kurumlar ve bireylerin yeni ve önde olabilmeleri için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana yerelleştirme çalışmalarının yanı sıra eğitim, destek, çözüm ve güvenlik konularında da kapsamlı faaliyetler yürüten Microsoft Türkiye, yazılımlarıyla insanları ‘her zaman, her yerden ve her cihazdan’ bilgiyle buluşturuyor. Her bireye ve her ölçekteki şirketin farklı ihtiyaçlarına cevap verebilen Bulut Bilişim çözümleri ile bilgi teknolojilerinin yaygınlaşmasını hedefliyor. Microsoft Türkiye, 11 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye’nin bilişim gücü olmaya devam ediyor.

Tam bir teknoloji delisi. Blog yazmayı sever. Birçok farklı sitede yazar olarak görev almış ve son olarak Basın Bültenlerinde bizimle birlikte kaliteli içerik üretmek için kendini adamıştır.