Morhipo.com Avrupa Şampiyonu

2015 Europe500 raporuna göre Morhipo.com Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret sitesi oldu. Özellikle Türkiye ve Doğu Avrupa’daki e-ticaret sitelerinin hızlı ve verimli büyümesine dikkat çeken Europe500 raporu, bu bölgelerdeki e-ticaret sitelerinin yakından izlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Morhipo.com yüksek büyüme hızıyla Avrupa genelinde rakiplerini geride bırakarak en hızlı büyüyen e-ticaret siteleri listesinde birinci sıraya yerleşti. Dünyanın önde gelen  e-ticaret portallerinden “Internet Retailer”ın 2015 Europe500 araştırmasında Morhipo.com %116,7’lik büyümesi ile ilk sırada yer alıyor. En hızlı büyüyenler listesinin ilk beş sıralamasında Türkiye’den iki, Rusya, Danimarka ve İngiltere’den birer e-ticaret sitesi bulunuyor.

Morhipo

Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen 5 e-ticaret Sitesi

Firma Ülke Faaliyet Kategorisi 2014 Büyümesi
Morhipo Türkiye Moda ve Aksesuar 116.7%
Wikimart Ltd. Rusya Mass Merchant 111.5%
Elgiganten Danimarka Elektronik 100.0%
Claire’s İngiltere Moda ve Aksesuar 99.8%
Hepsiburada.com Türkiye Mass Merchant 90.1%

Morhipo Rapor Kapak

Morhipo.com kurulduğu 2011’den bugüne geçen 4 yılda cirosunu tam 14 kat artırdı. 2015 yılında imza attığı “Kapıda Ödeme” ve “Tıkla-Gel” gibi yenilikçi ve öncü adımları sayesinde Morhipo.com 2015’te de %70 oranında büyümeyi planlıyor.

Doğu Avrupa ve Türkiye dikkat çekiyor

Europe500 raporunda Avrupa e-ticaret pazarı, büyüklük açısından Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Rapora göre e-ticaret sektörü 2014’te %16 büyürken, rapordaki 500 e-ticaret sitesinin toplam satış hacminin ise 141,5 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

İngiltere, Almanya ve Fransa’dan köklü e-ticaret sitelerinin de bulunduğu araştırmada Doğu Avrupa ve Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin tüm Avrupa’ya kıyasla benzerlerinden daha başarılı olduğu dikkat çekiyor.

Raporda gelişmiş global perakendecilerin özellikle Türkiye ve Rusya başta olmak üzere, Akdeniz ve Doğu Avrupa pazarına dikkat etmesi tavsiye ediliyor.

Raporun detayları için: http://www.top500guide.com/europe-500 adresi ziyaret edilebilir.

Tam bir teknoloji delisi. Blog yazmayı sever. Birçok farklı sitede yazar olarak görev almış ve son olarak Basın Bültenlerinde bizimle birlikte kaliteli içerik üretmek için kendini adamıştır.