Nasa’nın 480 Milyon Dolarlık Projesi Csc’nin Oldu

NASA, Paylaşılan Hizmetler Merkezi için hayata geçirilecek 480 milyon dolarlık proje için yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider CSC’yi tercih etti. Proje kapsamında, CSC sekiz yıl boyunca tüm NASA merkezlerinin BT’den insan kaynaklarına kadar geniş bir yelpazedeki faaliyetlerini yürütecek.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Paylaşılan Hizmetler Merkezi’ne (Shared Services Center) kurumsal, idari ve teknik destek hizmetleri almak üzere CSC ile anlaşma imzaladı. 480 milyon dolar değerindeki anlaşma, sekiz yıllık bir dönemi kapsıyor.

Mississippi eyaletindeki Stennis Uzay Merkezi’nde bulunan Paylaşılan Hizmetler Merkezi, tüm NASA merkezlerinin finansal yönetim, insan kaynakları, bilişim teknolojisi ve kurumsal hizmetler gibi faaliyetlerini yürütüyor. Anlaşma ile bu faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin sorumluluk, yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider CSC tarafından üstleniliyor.

CSC ve NASA arasındaki işbirliği 1961 yılına dek uzanıyor. NASA’ya geniş bir yelpazede farklı hizmetler sunan CSC ayrıca, İklim Simülasyon Merkezi’nin süper bilgisayarlarının operasyon, bakım ve geliştirilme hizmetlerini de yürütüyor.

CSC hakkında:

Computer Sciences Corporation (CSC), yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider konumundadır. Şirketin misyonu, sınıfının en iyisi sektörel çözümleri küresel ölçekteki deneyim ve uzmanlığı ile destekleyerek müşterilerinin teknoloji yatırımlarından en iyi kazanımları elde etmelerine yardımcı olmaktır. Yaklaşık 70 bin çalışanı bulunan CSC, 3 Nisan 2015 tarihinde sona eren 12 aylık dönemde 12,2 milyar Amerikan Doları gelir elde etmiştir.

Daha fazla bilgi için: www.csc.com