Odeabank’ın Teknoloji ve İnovasyondaki Başarısı Bir Kez Daha Tescillendi

Dünyanın saygın finans yayınlarından biri olan Global Finance’in düzenlediği “Dünyanın En iyi Dijital Bankaları” ödüllerinde 3 ayrı ödül alan Odeabank, BAI – Finacle Global Bankacılık İnovasyon Yarışması’nda da 34 ülkeden 250 katılımcı arasında 2 ayrı kategoride finale kaldı.

Türk Bankacılık sektörüne kazandırdığı yenilikler ile adından söz ettiren Odeabank’ın teknoloji ve inovasyon alanındaki başarıları uluslararası arenada bir kez daha tescillendi. Global Finance’in düzenlediği “Dünya’nın En İyi Dijital Bankaları” ödüllerinde 3 bölgesel ödül kazanan Odeabank, Türkiye dışında İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya gibi farklı ülkelerden bankaların yarıştığı Batı Avrupa bölgesinde ‘En İyi Online Hazine Hizmetleri’, ‘En İyi Sosyal Medya’ ve ‘En İyi Fatura Ödeme ve Sunumu’ ödüllerine layık görüldü.

Odeabank BAI’de 2 ayrı kategoride finale kaldı

Odeabank, BAI tarafından düzenlenen Infosys Finacle Global Bankacılık İnovasyon Yarışması’nda da 34 ülkeden 250 katılımcı arasından 2 ayrı kategoride finale kalma başarısını gösterdi. Müşterilerine tüm Direkt Bankacılık kanallarında aynı kullanıcı deneyimini sunarak Türk Bankacılık sektöründe farklılaşan Odeabank, ‘Kanal İnovasyonu’ ve ‘Bankacılıkta Çığır Açan İnovasyon’ alanlarında finalist oldu.

Odeabank’ın Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Küçük; “Uluslararası arenada son derece saygın bir yayın olan Global Finance’ten aldığımız bölgesel ödüller ve BAI-Infosys Finacle Global Banking Innovation Awards yarışmasında 2 önemli kategoride pek çok rakibi geride bırakarak finalist olmak bizim için onur vericidir. Teknoloji ve inovasyonun önemine inanarak bu alana sürekli yatırım yapmayı önceliğimiz olarak belirledik. Müşterilerimize, yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak sektörde güvenilir bir yer edindik. İnovasyona gereken tüm yatırımı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GMY Tayfun Küçük

Odeabank Hakkında

Bank Audi’nin Türkiye’deki yüzde 100 iştiraki olan Odeabank 28 Ekim 2011’de Türkiye’de mevduat bankası olarak kurulma iznini aldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde faaliyet izni onaylanan Odeabank’ın Mart 2015 itibariyle ödenmiş sermayesi 1 milyar 496 milyon TL’dir. Bankanın aktif büyüklüğü aynı dönem itibariyle  26,3  milyar TL’ye, kredileri 18,7 milyar TL’ye, mevduatları ise 21,1  milyar TL’ye ulaşmıştır.

Uzun süredir internette sörf yapar. Tecrübelerinin sonucunda Basın Bültenlerini kurdu. 2. Üniversitesini Yönetim Bilişim Sistemlerini okuyarak tamamlamıştır. Yaratıcı fikirleri ile girişimci olarak büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor.