RFID Teknolojisi Sertrans’la Lojistik Sektöründe

26 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisi ile müşterilerine zaman ve güven avantajı sağlıyor. Bu uygulama ile RFID okuyucular ve RFID etiketler sayesinde ürün giriş çıkışları barkod okutmaya gerek kalmadan radyofrekanslar sayesinde veriye dönüşüyor ve böylece güvenlik özellikleriyle de tam denetim sunuyor.

Nilgun Keleş

Barkod’un yerini alıp almayacağı tartışılan ve 70’lerden bu yana var olan tekstil, sağlık, ilaç sektörü gibi pek çok alanda hizmet veren RFID teknolojisi,  lojistik sektöründe de büyük hız ve kolaylıklar sağlıyor. İş ortaklarına son yıllarda hızla yaygınlaşan RFID teknolojisiyle hizmet veren Sertrans Logistics’in CEO’su Nilgün Keleş ‘‘Sunduğumuz RFID uygulaması ile müşterilerimize, zamandan büyük oranda tasarruf, uygulanan nesne üzerinde daha fazla kontrol, stok idaresini kolaylaştırma, sevkiyatın güvenilirliğini arttırma ve müşteri memnuniyeti sağlıyoruz” dedi.

Ürünleri tek tek okutmaya son

Canlıları ya da nesneleri radyo dalgaları ile tanımlamak için kullanılan teknolojilere verilen genel isim olan RFID’nin farklı tanımlama yöntemleri bulunuyor. En yaygın yöntemler arasında radyo frekansla haberleşen ve içinde bilgi depolayabilen chip teknolojisiyle bir okuyucu ve bir etiketten meydana gelen otomatik tanıma yer alıyor. Okuyucunun yaydığı elektromanyetik dalgalarla/ radyofrekansları sayesinde harekete geçen çip sayesinde yapılan veri transferiyle ürünler kolaylıklı sayılıp takip edilebiliyor. Hem depoda hem de mağaza içinde stok yönetimini kolaylaştıran RFID teknolojisiyle ürünleri barkod uygulamasında olduğu gibi tek tek okuyucuya okutmaktan kurtularak hız kazanıyor.

Sertrans_Logo

Sertrans Logistics Hakkında

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, Tedarik Zinciri Yönetimi’nde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 26 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurt içi ve yurt dışına yayılmış ofisleri ve sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları ile Sertrans Logistics, müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren güçlü ve deneyimli bir yönetim uzmanıdır. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile ithalatçı ve ihracatçı firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermektedir. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 16 ülkeye ve 63’ten fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslararası kara-hava-deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’ e yakın ülkesine, 1.800’den fazla noktaya hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok üyelikleri bulunan Sertrans Logistics, Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi “System Alliance Europe” üyesi olan ilk ve tek Türk şirketi olma özelliğini ise halen korumaktadır.  Sektörde ilklere imza atmaya devam eden Sertrans Logistics’in 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip Türk lojistik sektöründeki ilk ve tek tesistir.

Haber okumayı sever ve okuduklarından sonra insanları haberdar etmeyi kendine görev edinmiştir. Özellikle yabancı sitelerde yazarlık yapmaktadır.