Yaz Döneminde Online Otobüs Bileti Satışları 2 Katın Üzerinde Artış Gösterdi

Tüm otobüs firmalarını online platformda buluşturan oBilet.com online otobüs bileti satışlarına ilişkin çarpıcı veriler paylaştı.

Buna göre, online otobüs bileti satışlarında bu yıl Temmuz ayında Mayıs ayına göre 2 katın üzerinde artış yaşandı. Bunun yanında online otobüs bileti satışlarında geçtiğimiz yıl Haziran ayından Temmuz ayına %42 oranında artış görülmüştü. Bu yıl ise aynı dönemdeki artış %51’i buldu. Yani 2015 yılında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse %20 daha fazla artış gözlendi.

Bu artışı yaz dönemi yoğunluğunun yanı sıra Ramazan Bayramı’nın Temmuz ayına denk gelmesine bağlayan oBilet kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak, ‘Online satışlar özellikle bayram gibi yoğun dönemlerde toplam pazarın çok üzerinde bir büyüme gösteriyor. Bunu Haziran – Temmuz 2015 dönemindeki artışların geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek olmasından gözlemleyebiliyoruz.’ dedi.

Tüm dünyada dijital platformlara doğru yönelimin hızla arttığını belirten Yılmaz ve Gürocak, ‘Her yere beraberimizde taşıdığımız akıllı cihazlarımız ve bilgisayarlarımızla istediğimiz yerden istediğimiz alışverişi yapabilecek noktaya geldik. oBilet olarak da biz otobüs seyahatiniz için tercih edeceğiniz otobüs firmasını, boş koltukları, fiyat karşılaştırmasını saniyeler içinde size sunuyoruz. Bilet alışverişinizi hızlıca tamamlayıp, güvenle yapabiliyorsunuz’ şeklinde konuştu.

En çok online otobüs biletini erkekler alıyor

oBilet’in paylaştığı dikkat çekici verilerden biri de online biletlerin büyük çoğunluğunun erkekler tarafından satın alındığı yönünde. Erkek yolcular %61 oranıyla kadın yolculardan daha fazla online bilet alışverişi yapıyor.

Online otobüs bileti satın alanların yaş dağılımına bakıldığındaysa, 25-34 yaş arası tüketicilerin %36 ile birinci sırada olduğu görülüyor. İkinci sırada ise  %34 oranıyla üniversite öğrencileri aralığını da kapsayan 18-24 yaş grubu geliyor. 45 yaş ve üstü %16, 35 – 44 yaş arası ise %14’lük oranlarla üçüncü ve dördüncü sırada seyrediyor.

1 yılda 1 milyon otobüs bileti sattı

Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından kurulan oBilet.com, geçtiğimiz bir yıl içinde 1 milyonun üzerinde otobüs bileti sattı. oBilet.com’da farklı otobüs firmaları arasında fiyat karşılaştırması yapabiliyor; size en uygun firmadan biletinizi anında alabiliyorsunuz. Hem iOS, hem de Android uygulaması bulunan oBilet’in mobil uygulamaları da 600 binden fazla telefona indirilmiş durumda. Aylık 2.5 milyon ziyaretçinin uğradığı oBilet.com web sitesi için ise Esenler otogarı ile birlikte Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük otogarı diyebiliriz.

oBilet - Android Gorsel

oBilet Hakkında

Türkiye’nin en seçkin otobüs firmalarını tek bir platformda toplayan Türkiye’nin ‘online otobüs bileti’ gişesi oBbilet, 2012 yılında Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından Ankara’da kuruldu. oBilet sayesinde kullanıcılar gitmek istedikleri noktaya hizmet veren otobüs firmalarını görebiliyor ve fiyat karşılaştırması yapabiliyor. Biletini de platform üzerinden kolayca satın alabiliyor. oBilet ayrıca sektördeki en büyük otobüs firmalarının tüm kampanya ve fırsatlarını müşterilerine sunuyor. Ayrıntılı bilgiye www.obilet.com adresinden ulaşılabiliyor.

Tam bir teknoloji delisi. Blog yazmayı sever. Birçok farklı sitede yazar olarak görev almış ve son olarak Basın Bültenlerinde bizimle birlikte kaliteli içerik üretmek için kendini adamıştır.