HEPSİBURADA.COM’UN KURBAN BAYRAMI TATİLİ DÖNEMİ SATIŞLARINDA YÜZDE 130 ARTIŞ YAŞANDI

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com’da Kurban Bayramı tatili döneminde gerçekleşen satışlarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 130 oranında artış yaşandı. Kurban Bayramı tatili döneminde Antalya, Aydın, İzmir, Muğla gibi tatil bölgelerindeki sipariş sayılarında artış gözlendi. Tüketiciler bayram tatiline girerken mayo, bikini, terlik, şort, güneş kremi gibi plaj ürünlerine ilgi gösterirken, tatilde ise en çok cep telefonu, bilgisayar, LCD televizyon, şarj cihazları, derin dondurucu alışverişi yaptılar.

Müşterilerine 30 farklı kategoride 2 milyondan fazla ürün sunan Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitesi hepsiburada.com’da Kurban Bayramı tatilinde alışveriş yoğunluğu yaşandı. Hepsiburada.com’da bayram tatili boyunca geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 130 büyüme gerçekleşti. Kurban Bayramı öncesinde yüzlerce kampanyadan faydalanarak tatile hazırlık yapan müşteriler, tatil döneminde de online alışveriş hızını kesmedi.

Plaj ürünleri ilgi gördü

Hepsiburada.com, Kurban Bayramı alışverişi kapsamında binlerce üründe indirim ve kargo bedava kampanyası sunarken, tüketiciler pek çok ihtiyacını kolaylıkla karşılama fırsatı buldu. Bayram öncesinde elektronik, mutfak, temizlik, beyaz eşya gibi farkı kategorilerin yanı sıra plaj ürünlerine de yoğun ilgi vardı. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinden yararlanmak isteyen müşteriler, mayo, bikini, terlik, şort, güneş kremi gibi plaj ürünlerini satın aldılar. Kurban Bayramı alışverişinin öne çıkan diğer ürünleri olan, derin dondurucular ve kıyma makineleri de en çok satılan ürünler arasında ilk sıralarda yer aldı.

Tatil bölgelerinden sipariş sayısı arttı

Tüketiciler bayram tatili döneminde de alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Antalya, Mersin, Adana, İzmir, Muğla, Aydın, Balıkesir, Çanakkale gibi tüketicilerin tatil amaçlı gittiği bölgelerden yapılan siparişlerde artış gözlendi.

Erkekler daha çok online alışveriş yaptı

Online alışveriş yapan tüketici profili dağılımı, Kurban Bayramı tatili döneminde de değişmedi. Hepsiburada.com’un verilerine göre, erkekler kadınlardan 3 kat daha çok online alışveriş yaptı.

Cep telefonunun liderliği devam ediyor

Tüketiciler teknoloji alışverişinden bayram tatili döneminde de vazgeçmedi. Hepsiburada.com’da en çok satın alınan 10 ürün şu şekilde sıralandı:

1. Cep telefonu

2. Taşınabilir bilgisayar

3. LCD televizyon

4. Şarj cihazları

5. Tabletler

6. Bebek bezi

7. Deterjan ve temizlik malzemeleri

8. Süpürgeler

9. Derin dondurucu

10. Pilli şarj cihazı

Hepsiburada.com, her gün yenilenen sayısız kampanya ve milyonlarca ürünle tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.